Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

MAÏS
191550 POFMAÏS 'Strawberry Red'

ook wel genoemd: AARDBEIMAÏS / AARDBEIENMAÏS (Engels: Popcorn)
(Zea mays)

  images vergroot afbeeldingen
 
Prachtige donkerrode kolfjes in de vorm van een aardbei, maar dan 2x zo groot! Dit ras gebruik je voor een prachtig rode popcorn, maar voor de sier kan deze eerst een poosje dienst doen op de herfsttafel. Planten van ongeveer 150 cm hoog geven 2-4 kolfjes. Leuk idee: laat ze “poppen” aan de kolf en knabbel ze van de stengel af...! Laat de maïs goed drogen voor een gewenste volledige “pop”. Oogstbaar na ongeveer 100 dagen als de korrels hard worden en daarna verder drogen. De zaden springen na verhitting open en geven dan een gezonde snack!

Zaaimethode

Zaaien: in potjes vanaf april (bij voldoende warmte). In de vollegrond vanaf eind april - half juni zodra de grond warm genoeg is. Voor de bestuiving minstens 2 rijen naast elkaar zaaien of planten. Rij-afstand 75 cm, in de rij 20 cm. Pas op! Deze maïs beïnvloedt het zoetgehalte van suikermaïs. Oogstbaar: na uitplanten: ± 3 maanden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
561200 Zea mays var. Gracillima 'Aardbei Maïs' / 'Strawberry'

Groenten en Fruit > Mais
Inloggen om als favoriet toe te voegen

191550  ± 50 zaden (5 g)   1,95 
bestel
191550.1  ± 1000 zaden (100 g)   9,95 
bestel